Máme otvorené Milí zákazníci, naša online čistiareň je tu stále pre vás. Naši kuriéri a zamestnanci čistiarní sú vybavení ochrannými pomôckami. Ďakujeme za Vašu priazeň.

Ako dobre vyčistiť svadobné šaty?

14. 02. 2020

Ako dobre vyčistiť svadobné šaty?

Každá nevesta by si želala, aby bol jej veľký deň úplne dokonalý. S tým sa taktiež spájajú nádherné svadobné šaty, ktoré žiaria už z diaľky. V takomto stave väčšinou však vydržia iba obrad, s postupujúcim časom sa na nich objavia najrôznejšie škvrny, ktorým sa skrátka nedá zabrániť. Pozreli sme sa preto na to, ako vyčistiť svadobné šaty a pritom ich nepremeniť na svadobný kostým na maškarný ples.

Dá sa povedať, že v súčasnej dobe existujú tri typy neviest. Jedny si požičajú šaty v požičovni, iné si ich nechajú ušiť na mieru a potom si ich uložia do skrine a tie tretie si ich kúpia a po svadbe pošlú ďalej. Nech už sa rozhodnete akokoľvek, počítajte s tým, že po svadbe šaty čaká čo najskôr údržba.

Svadobné šaty vyčistite rýchlo

Keď sa rozhodnete pre požičané šaty, nemusíte si s ich následným čistením robiť starosti. Z pravidla vám ho vám požičovňa naúčtuje v rámci ceny za požičanie. Koľko vás to bude stáť, sa dozviete priamo z cenníka alebo zo zmluvy, ktorú s požičovňou uzavriete. Výhodou je, že môžete bez problémov odísť na medové týždne a o nič sa nestarať.

Ak patríte medzi nenapraviteľné romantičky, ktoré sa svojich šatov nedokážu vzdať, nezabudnite šaty vyčistiť ešte pred uložením do skrine. Skoré čistenie platí aj pre tie nevesty, ktoré sa rozhodnú svoje šaty po svadbe predať. Čím dlhšie budete čistenie odkladať, tým viac sa škvrny do látky „zažerú“ a potom sa ich zbavuje už veľmi ťažko.

Ako správne vyčistiť svadobné šaty?

Aby ste im poskytli tú najlepšiu starostlivosť a šaty zostali stále krásne, tak ako cez váš svadobný deň, musíte si zistiť, ako ich čistiť. Každý materiál si žiada svoje, preto si nezabudnite schovať informácie o údržbe, ktoré vám dali v obchode. Pri šatách šitých na mieru vám vaša krajčírka určite tieto informácie rada prezradí, nezabudnite sa jej na to ale spýtať.

Obvykle sa pre svadobné šaty odporúča suché čistenie alebo profesionálne čistenie zamokra. Každá látka má svoje charakteristické vlastnosti, na základe ktorých rôzne reaguje na teplotu vody aj na chemikálie.

Aké škvrny sa na svadobných šatách najčastejšie vyskytujú?

Vzhľadom na to, že šaty na sebe máte celý deň, sú škvrny na nich úplne normálne. Najviac zabrať dostane lem šatov, ktorý sa dotýka zeme. Ten bude najviac znečistený hlavne v daždivých dňoch. Veľmi časté škvrny sú od potu, jedla či make-upu. Okrem škvŕn, ktoré sú vidieť, šaty budú náchylné aj na rôzne pachy.

Čistenie svadobných šiat doma

Rovnako ako väčšinu spoločenských šiat ani tie svadobné nemožno prať v práčke. Nesmú sa bieliť, ani chemicky čistiť. Okrem materiálu, o ktorom máte informácie od výrobcu, musíte brať ohľad aj na zdobenie, ktoré býva na šatách. Väčšinou ho tvoria kamienky, flitre, koráliky či čipka. Práve zdobenie býva kameňom úrazu pri šetrnom praní svadobných šiat v práčke. Ideálne bude ak dáte šaty do nejakého plátenného vaku a periete pri najjemnejšom programe do tridsiatich stupňov.

Ak zhodnotíte, že šaty nie sú vhodné na pranie v práčke, môžete ich skúsiť oprať ručne. Prípravky na čistenie škvŕn ale najskôr vyskúšajte na malom kúsku látky, ktorý nie je moc vidieť, aby ste videli, ako látka reaguje. Na lem šiat dobre funguje napríklad mydlová voda. Na čistenie malých škvŕn použite mäkkú zubnú kefku, ktorou naneste prípravky.

Čistenie šiat v čistiarni

Svadobné šaty bývajú veľmi objemné a často sa vám do práčky ani nezmestia. Keď k tomu prirátate zdobenie a prípadnú neznalosť materiálu, je lepšie nechať šaty vyčistiť u profesionálov. Máte istotu, že sa vám vrátia čisté, budú voňať a hlavne sa pri údržbe nezrazia ani nepoškodia. Šaty budú vyzerať skvelo, nech si ich už uložíte do skrine alebo ich posuniete ďalej, aby mohli urobiť radosť niekomu inému.

Ak by sa však predsa len niečo pokazilo a šaty sa vám vrátia z čistiarne zle vyčistené, zariadime pre vás opätovné vyčistenie zadarmo. To sa však kvôli tomu, že spolupracujeme s poverenými partnermi, ktorí majú dlhoročné skúsenosti, prakticky nestáva.

Zdieľať

Rozvážame aj k vám?
Overte si adresu

Vaši adresu potrebujeme vedieť už teraz, aby sme vám mohli zobraziť iba ponuku týkajúcu sa vašej lokality.

Na tejto adrese čistíme

Pokračovať na ďalší sortiment

Vo Vašej lokalite bohužiaľ nečistíme žiadne produkty z tejto kategórie

Zadať inú adresu

Je nám ľúto, ale najčastejšie čistené na tejto adrese nečistíme, ale iný sortiment áno

Pokračovať na dostupný sortiment