Máme otvorené Milí zákazníci, naša online čistiareň je tu stále pre vás. Naši kuriéri a zamestnanci čistiarní sú vybavení ochrannými pomôckami. Ďakujeme za Vašu priazeň.

Ako odstrániť škvrny zo slávnostného oblečenia?

22. 12. 2019

Ako odstrániť škvrny zo slávnostného oblečenia?

Vianočné sviatky sa blížia a s nimi i bujaré oslavy a večierky. K slávnostnej tabuli sa hodí pekné oblečenie, o vianočných večierkoch, ani nehovoriac! Behom takýchto akcií naše oblečenie často utrpí nejakú ujmu v podobe škvŕn od jedla či nápojov. Nebojte sa, my vám poradíme, ako sa najčastejších škvŕn z vášho sviatočného oblečenia zbaviť.

Nehody sa stávajú, to je skrátka fakt. Nenechajte si pokaziť zábavu tým, že ste si obliali obľúbenú blúzku, šaty alebo nohavice. Máme pre vás rýchle rady na čistenie škvŕn, ktoré vás pri oslavách môžu postretnúť. Malá rada na začiatok, skôr ako sa do čistenia pustíte, zistite si z akého materiálu je daný kúsok ušitý.

Ako odstrániť škvrny od červeného vína?

Všetci to poznáme, obľúbený kúsok, ktorý radi nosíme na všetky akcie, na ktorom si nájdeme obrovskú škvrnu od červeného vína. Podľa našich babičiek na červené víno najlepšie funguje soľ. Tú nasypete na škvrnu a necháte do nej nasiaknuť víno, použiť môžete aj citrónovú šťavu či jedlú sódu. To síce zažehná najväčšie škody, ale musíte mať na pamäti, že soľ aj citrónová šťava sú dosť agresívne a môžu poškodiť vlákna v látke a oblečenie nenávratne zničiť. Ak však chcete, aby vám šaty vydržali čo najdlhšie, mali by ste ich radšej vyčistiť v čistiarni.

Ako odstrániť mastnotu z oblečenia?

Keď sa zdvihnete od slávnostného stola a na košeli sa vám vyníma mastná škvrna od zemiakového šalátu či smaženého kapra, siahnite po prípravku na umývanie riadov. Trochu prípravku dajte na škvrnu a jemne pošúchajte, kým sa nevytvorí pena, tú potom opláchnite a dajte prať. Behom osláv však často nie je na takéto veci čas a škvrny zaschnú.

Keď si chcete byť istý, že budú košele naozaj čisté, nechajte ich odviezť do práčovne, ktorá ponúka žehlenie oblečenia, takže sa vám vrátia čisté, voňavé a perfektne vyžehlené košele.

Ako odstrániť škvrny od potu?

Vianočné večierky sa často nesú v znamení tanca. Ráno po večierku nie sú koktejlky ani obleky v úplne najlepšej forme. Najčastejšie sa na oblečení objavujú škvrny od potu, ktoré sú najviditeľnejšie na bielom oblečení. Ako odstrániť škvrny od potu vám určite prezradí internet, ale neurobí to za vás? Čistenie pomocou pracieho prášku a následného použitia 3% peroxidu je najviac zdĺhavá činnosť.

Rýchlejšie a predovšetkým istejšie bude, keď oblečenie pošlete do čistiarne, odkiaľ vám ho v perfektnom stave privezú akurát včas na ďalší večierok.

Každý z nás má nejaké obľúbené oblečenie, o ktoré nechce za žiadnu cenu prísť, a to sa dá zariadiť. Keď sa budete o svoje oblečenie dobre starať, bude vás sprevádzať roky. K dobrej starostlivosti patrí aj šetrná údržba. Nesmiete zabudnúť, že každý materiál potrebuje niečo iné. I keď sa snažíme, nie vždy sme schopný to nášmu oblečeniu ponúknuť doma, preto je lepšie ho zveriť do rúk profesionálov. Tí si dokážu poradiť aj s tými najhoršími škvrnami.

Zdieľať

Rozvážame aj k vám?
Overte si adresu

Vaši adresu potrebujeme vedieť už teraz, aby sme vám mohli zobraziť iba ponuku týkajúcu sa vašej lokality.

Na tejto adrese čistíme

Pokračovať na ďalší sortiment

Vo Vašej lokalite bohužiaľ nečistíme žiadne produkty z tejto kategórie

Zadať inú adresu

Je nám ľúto, ale najčastejšie čistené na tejto adrese nečistíme, ale iný sortiment áno

Pokračovať na dostupný sortiment