Máme otvorené Milí zákazníci, naša online čistiareň je tu stále pre vás. Naši kuriéri a zamestnanci čistiarní sú vybavení ochrannými pomôckami. Ďakujeme za Vašu priazeň.

Udržte svoje tanečné kostýmy vo forme

03. 04. 2022

Udržte svoje tanečné kostýmy vo forme

Tohtoročná plesová sezóna síce neprebehla úplne tak, ako sme zvyknutí, ale bola to po covidovej pauze predsa len príjemná zmena. Dokonca to vyzerá, že tento rok sa zlepšia aj podmienky pre organizovanie svadieb, čo napovedá, že spoločenské odevy budú mať zase pravidelné vychádzky.

Či už ste priaznivcom štandardných tancov, latino alebo iného druhu tanca, určite premýšľate nad tým, v čom na parkete oslníte všetkých prítomných. Pokiaľ nie ste profesionálny tanečník či tanečnica, zrejme nemáte takých outfitov nazvyš, preto je potrebné sa o tanečné oblečenie riadne starať, aby ste si ho mohli náležite užívať.

Podobne ako každý iný kus oblečenia, tak aj tanečné šaty je potrebné z času na čas vyprať. Je však dôležité si pri údržbe spoločenského oblečenia dávať pozor, pretože pranie šiat na spoločenský tanec so sebou nesie mnohé úskalia. Jemné a veľmi chúlostivé látky sú totiž poriadne náchylné na poškodenie. Keď ich dáte do práčky, s najväčšou pravdepodobnosťou z nej vytiahnete len chuchvalec pokrčenej látky. Než sa pustíte do prania tanečného kostýmu, mali by ste sa naň náležite pripraviť.

Čo nerobiť pri praní spoločenských šiat?

Pri praní spoločenských šiat, košieľ, nohavíc či plesových šiat nepoužívajte bežné pracie prostriedky. Oveľa lepšie sú šampóny alebo sprchové gély, pretože obsahujú látky, ktoré sú vhodné na pranie látok pre spoločenské tance. Ľahko oblečenie odmastia, vyčistia, ale neodrú kamienky, koráliky a flitre.

Nenamáčajte šaty alebo oblek na dlhú dobu do vody, látkam to obvykle nerobí dobre. Šaty by mohli stratiť formu a po usušení už by nemuseli držať tak dobre, ako ste boli zvyknutí. Rovnako tomu je aj u košieľ a pánskych nohavíc. Niekde potom ešte v závislosti od materiálu príde alebo nepríde na rad žehlenie. Aj to sa však dozviete zo štítku.

Šaty na štandard ani latino, obleky, košele, nohavice ani iné spoločenské šaty nežmýkajte. Látka by sa pokrčila a nenávratne zničila. Rovnako zabudnite aj na sušičku, tá by látku tiež zničila.

Odporúčania pre pranie spoločenských šiat

Než sa pustíte do akéhokoľvek čistenia, pozrite sa na odporúčanie od výrobcu. Všeobecne však platí, že by ste šaty mali prať v chladnejšej, takmer studenej vode, do ktorej pridáte prací gél. Šaty namočte len na pár minút a potom ich položte na sušiak a dajte pod šaty uterák, ktorý budete pravidelne vymieňať.

Máte doma malú tanečnicu, ktorá sa venuje latino tancom? Alebo sa chystáte na súťaž v latinskoamerických tancoch sami? Potom sa určite dôverne poznáte so samoopaľovacím krémom a s trblietkami. To všetko sa veľmi ľahko dostane aj na šaty. Samoopaľovacieho krému sa ľahšie zbavíte, keď škvrnu pred namáčaním predčistíte pomocou zubnej kefky.

Latino šaty mávajú bohaté strapce, ktoré pri pohybe vyzerajú veľmi efektne, ale pri praní robia len samú neplechu. Aby vyzerali rovnako dobre, ako keď ste si ich priniesli z obchodu, potom ich po praní nežmýkajte, namiesto toho zoberte fén a vysušte ich. Pokiaľ sa strapce rozpletajú, o pár milimetrov ich zastrihnite a konce zľahka zalakujte bezfarebným lakom na nechty. Ak máte na šatách pierka, vysušte aj ich fénom. Perové boa by ste mali čistiť oddelene od šiat.

Nechajte pranie na profesionálov

Isté však je, že niektorú prácu je lepšie nechať na profesionálov. Krásne tanečné kostýmy na latino, štandard, balet aj iné druhy tancov sú veľmi nákladné, preto sa oplatí ich čistenie prenechať profesionálom. Tí presne vedia, čo si ktorá látka žiada a ako nakladať s ozdobami a doplnkami tak, a by sa vám šaty vrátili späť v tej najlepšej forme a vy ste mohli na parkete zažiariť.
 

Zdieľať

Rozvážame aj k vám?
Overte si adresu

Vaši adresu potrebujeme vedieť už teraz, aby sme vám mohli zobraziť iba ponuku týkajúcu sa vašej lokality.

Na tejto adrese čistíme

Pokračovať na ďalší sortiment

Vo Vašej lokalite bohužiaľ nečistíme žiadne produkty z tejto kategórie

Zadať inú adresu

Je nám ľúto, ale najčastejšie čistené na tejto adrese nečistíme, ale iný sortiment áno

Pokračovať na dostupný sortiment