Máme otvorené Milí zákazníci, naša online čistiareň je tu stále pre vás. Naši kuriéri a zamestnanci čistiarní sú vybavení ochrannými pomôckami. Ďakujeme za Vašu priazeň.

Jar je tu! A s ňou aj jarné upratovanie...

22. 03. 2021

Jar je tu! A s ňou aj jarné upratovanie...

A je to pomaly tu! Jar sa blíži a s ňou výmena šatníka zo zimného na jarný. Okrem toho vás však čaká aj jarné upratovanie. Ak aj vy patríte k tým, ktorí si upratovanie príliš neužívajú, samozrejme oceníte naše typy, ako si to uľahčiť.

Upratovanie nie je nič zábavné a existuje určite veľa iných činností, ktoré by ste robili radšej, ale spraviť sa to musí. Keď si však všetko dobre naplánujete, všetko vám pôjde ako po masle. Nakoniec budete mať doma krásne čisto a navyše budete mať dobrý pocit zo skvele vykonanej práce.

Plánujem, plánuješ, plánujeme

Namiesto chaotického pobehovania s prachovkou po byte si v kľude sadnite a napíšte si zoznam úloh. Jednak na nič nezabudnete a navyše si pri tom užijete dobrý pocit pri vyškrtávaní hotových položiek. Čím viac vás bude, tým rýchlejšie to bude za vami. Zapojte do upratovania celú rodinu alebo spolubývajúcich a urobte si z neho malú súťaž, uvidíte, že si nakoniec užijete veľa zábavy.

Upratovanie zahájte tým, že vyhádžete úložné priestory, ako pivnica či komora. Tam potom môžete uložiť prebytočné veci z bytu a vyčistené zimné oblečenie. Vyhádžte veci, ktoré by sa niekedy mohli hodiť aj tie, ktoré plánuje už roky opraviť. Potom sa pustite do jednej miestnosti po druhej. Začnite v spálni, pokračujte obývačkou a na koniec si nechajte kúpeľňu a toaletu. Dôvody k tomu sú logické, nakoniec by ste to museli upratovať znovu.

Spálňa

V spálni na vás čaká upratovanie postelí, úložných priestorov a skríň. Skôr ako sa do toho pustíte, umyte okná. K poriadnemu umytiu okien patrí aj čistenie žalúzií, pranie záclon a závesov.

Dôležité je sa postarať o postele, vysajte matrace a vyčistite prikrývky a deky. Na jar by ste mali aj vymeniť teplé zimné prikrývky za ľahšie letné. Či už dávate prednosť umelému vláknu, periu alebo ovčej vlne, v každom prípade jeho čisteniu venujte pozornosť. Niektoré materiály navyše nie je vhodné prať v práčke, nechajte si ich radšej vyčistiť v čistiarni. Naspäť sa vám vrátia čisté, voňavé a predovšetkým v perfektnom stave. Vy ich potom už len uložíte na ďalšiu sezónu.

Do čistiarne pošlite väčšie kusy bytového textilu, ako sú prikrývky, závesy, záclony alebo obliečky. Veľké kusy sa totiž v domácej práčke zle perú, a navyše vo väčšine prípadov ich nie je kde sušiť.

Obývačka

Poutierajte prach, vymeňte zimné dekorácie za jarné. Zimné dekorácie často obsahujú suché kvety, tie oprášte a uložte alebo vyhoďte a do bytu prineste živé kvetiny. Dekorácie vyberajte v živých a veselých farbách, tie sa k jari hodia.

Vyperte dekoračné vankúše, prikrývky na gauči a kresle. Ak máte doma koberce, vysajte ich a potom vyčistite pomocou prístroja. Na parkety a plávajúce podlahy použite špeciálne čistiace prostriedky.

Skrine

Jarné upratovanie je skvelá príležitosť, ako prebrať a vytriediť veci, ktoré už nechcete nosiť. Môžete ich odniesť na charitu, predať alebo prešiť. Nájdite ešte oblečenie, ktoré je treba opraviť alebo vyčistiť. Zo skrine vyberte aj zimné oblečenie a pripravte ho na uskladnenie. Páperové bundy, svetre, kožené bundy aj lyžiarske oblečenie radšej pošlite do čistiarne, odkiaľ sa vráti čisté a voňavé. Čisté ho potom uložte do krabíc či vákuových vakov, vďaka ktorým ho ochránite pred prachom, moľami a inými nečistotami.

Ako môžete vidieť, keď si prácu rozdelíte a dobre zorganizujete a k tomu navyše využijete pomoc profesionálov, tak vám všetko pôjde rýchlejšie. Vy si potom budete môcť v ušetrenom čase vyraziť von za zábavou s priateľmi či rodinou.


 

Zdieľať

Rozvážame aj k vám?
Overte si adresu

Vaši adresu potrebujeme vedieť už teraz, aby sme vám mohli zobraziť iba ponuku týkajúcu sa vašej lokality.

Na tejto adrese čistíme

Pokračovať na ďalší sortiment

Vo Vašej lokalite bohužiaľ nečistíme žiadne produkty z tejto kategórie

Zadať inú adresu

Je nám ľúto, ale najčastejšie čistené na tejto adrese nečistíme, ale iný sortiment áno

Pokračovať na dostupný sortiment