Máme otvorené Milí zákazníci, naša online čistiareň je tu stále pre vás. Naši kuriéri a zamestnanci čistiarní sú vybavení ochrannými pomôckami. Ďakujeme za Vašu priazeň.

10 typov pre správnu starostlivosť o pánsky oblek

06. 11. 2020

10 typov pre správnu starostlivosť o pánsky oblek

Aj v prípade, že nie ste manažér či bankár, ktorý chodí v obleku každý deň, nájdu sa príležitosti, kedy ho budete potrebovať. Vyraziť si na svadbu, ples či inú spoločenskú udalosť, ktorá si žiada dresscode bez obleku, sa rovná obrovskému faux pas.

Každý muž by mal mať doma v skrini aspoň jeden dobre sediaci pánsky oblek. Aby vám oblek nejakú tú dobu vydržal, mali by ste sa o neho dobre starať. My vám prinášame overené typy, ktoré vám zaručia, že si váš oblek budete môcť obliecť viac krát.

1.    Oblek patrí na vešiak

Zaobstarajte si pre oblek poriadny vešiak, ktorý má zosilnenú oblasť ramien. Keď nebudú mať ramená obleku dostatočnú podporu, látka sa zdeformuje. Vyhnite sa prehadzovaniu saka cez stoličku, sako by stratilo dostatočnú oporu, látka sa zdeformuje. Sako si vyzlečte vždy, keď viete, že budete dlhšie sedieť. v aute aj v kancelárii. Skrátka vždy, keď nie je nutné ho mať oblečené.

2. Nechajte oblek vyvetrať

Oblek nikdy hneď po príchode domov neukladajte do skrine. Sako aj nohavice zaveste na vešiak. Oblek zaveste na pár hodín, najlepšie cez noc, do prievanu alebo nad radiátor. Zbavíte ho tak pachu z reštaurácie, kancelárie alebo odinakiaľ. 

3. Majte po ruke kefu alebo lepiace čističe

Kefy a lepiace čističe sú výborné na rýchle vyčistenie obleku od chlpov, vlasov alebo prachu. Na rozdiel od vlhkých hubiek a utierok navyše nezanechávajú na látke žiadne stopy.

4. Chráňte oblek pred dažďom 

Nezabúdajte na dáždnik alebo plášť. Dažďová voda býva kyslá a zmiešaná s časticami prachu, táto kombinácia by mohla na obleku nechať škaredé stopy. Ak si zabudnete dáždnik alebo vás dážď prekvapí, oblek zaveste na vešiak a nechajte poriadne preschnúť.

5. Striedajte aspoň dva obleky

Striedanie oblekov je dôležité predovšetkým ak obleky nosíte denne. Vďaka tomu nebudú vaše obleky vyzerať obnosene a dlhšie vám vydržia. Navyše budete mať istotu, že máte jeden v rezerve, keď sa zašpiníte. V ideálnom prípade je lepšie mať oblekov viac. Nezabudnite obleky posielať do čistiarne pravidelne, aby sa vám nestalo, že nebudete mať ani jeden oblek čistý.

6. Obleky posielajte do čistiarne

Všeobecne stačí dávať oblek do čistiarne raz alebo dvakrát do roka. To samozrejme neplatí v prípade každodenného nosenia obleku. Predovšetkým v lete, keď je treba oblek čistiť častejšie. Oblek však nedávajte do čistiarne zbytočne často, to by látku poškodilo. Intervaly medzi čistením predĺžite pomocou apretácie. Apretácia vytvorí na obleku transparentnú vrstvu, ktorá ho ochráni pred nečistotami a taktiež sa postará o to, že sa nebude oblek toľko krčiť. 

7. Nikdy neperte oblek v práčke ani ručne

Aj keby ste sa obliali kávou, vínom alebo niečím iným nečistite oblek doma. Vždy oblek najskôr nechajte preschnúť a potom ho pošlite do čistiarne oblekov

8. Oblek nežehlite

Žehlička by urobila na obleku lesklé stopy. Ak chcete oblek vyrovnať alebo zvýrazniť klopy, použite horúcu paru, vďaka ktorej sa vlákna vrátia do pôvodného stavu. Ak sa to nepodarí, bude na čase poslať oblek do čistiarne, kde sa o neho postarajú profesionáli.

9. Skladujte oblek v ochrannom obale 

Nenosíte oblek často alebo je rezervný? Skladujte ho v obale, inak by ste ho po pol roku mohli vytiahnuť a hodiť ho do koša. Pred uložením oblek zaveste na vhodný vešiak, vyvetrajte, odstráňte prach a ďalšie nečistoty. Ak je to treba, nechajte ho vyčistiť. Prehľadajte vrecká na saku a nohaviciach, vyberte všetky ťažké predmety, vreckovky, otrusinky a podobne. Obal bude váš oblek chrániť pred prachom, pachmi, škodcami a svetlom.

10. Pripravte ho na cesty

Oblek pri cestovaní autom nenechávajte zavesený na vešiaku alebo zložený v taške. Pred cestou uložte oblek do ochranného cestovného obalu. Ten môžete preložiť napoly a nosiť ho ako tašku alebo ho kdekoľvek zavesiť. Ak nemáte takú možnosť a musíte oblek zložiť do kufra, baľte ho až ako posledný. Poriadne ho zložte a dbajte na to, aby všetko bolo rovno zložené a nepokrčil sa.
 
Oblek

Zdieľať

Rozvážame aj k vám?
Overte si adresu

Vaši adresu potrebujeme vedieť už teraz, aby sme vám mohli zobraziť iba ponuku týkajúcu sa vašej lokality.

Na tejto adrese čistíme

Pokračovať na ďalší sortiment

Vo Vašej lokalite bohužiaľ nečistíme žiadne produkty z tejto kategórie

Zadať inú adresu

Je nám ľúto, ale najčastejšie čistené na tejto adrese nečistíme, ale iný sortiment áno

Pokračovať na dostupný sortiment